10.12.2012 15:15

Zrušeno, zrušeno, zrušeno...

Z kvalitního muzea zbyla "trafika". V Národní kulturní památce.

Letos naše iniciativa nepodnikala žádné kroky, které mohly ohrozit příjmy muzea ve Staré čistírně. Přesto vedení muzea zrušilo obě hlavní a kultovní akce: Odemykání i Zamykání kanálů.

Připomínáme, že minulý rok byla zrušena akce Parou proti ohni a tehdy nás vedení obvinilo, že se tak stalo kvůli naší činnosti. Byly to samozřejmě lži, protože komerční pronájmy v čistírně probíhaly i v době zákazu. Nyní si na nás již stěžovat nemohou:

archiv stránek www.staracistirna.cz 9.9.2011

Akce "Parou proti ohni 2011" se ruší

Ekotechnické museum, o.p.s. je nuceno zrušit třetí ročník akce "Parou proti ohni 2011" z důvodu nedostatku financí. Nepodařilo se získat potřebné finanční prostředky od sponzorů a muzeum není v současnosti schopno pokrýt očekávané náklady na akci. Špatná ekonomická situace je důsledkem ztráty příjmů v prvním pololetí tohoto roku, kdy Magistrát hlavního města Prahy zakázal muzeu po čtyři měsíce vykonávat hospodářskou činnost, která je hlavním zdrojem jeho příjmů. Děkujeme za pochopení. 

Pamatujete si fronty, které sahaly skoro až k železničnímu podjezdu? Ty jsou minulostí. Z akcí, které měly vztah k čistírně nebo parním strojům, nezbyla ŽÁDNÁ. V čistírně se místo toho konají Hrátky s čerty, a to zřejmě i jindy než 1.12.2012.

www.staracistirna.cz - archiv 9.12.2012

Proč byly zrušeny dokonce i ziskové akce jako Odemykání a Zamykání kanálů? Byl snad zisk příliš malý v porovnání s výtěžkem z komerčních pronájmů, které mají v čistírně přednost? Ostatně, podívejte se na stránky muzea sami - dny, kdy je čistírna pronajata, jsou uváděny jako tzv. technické důvody.

Dále se na stránkách dočtete, že prohlídky čistírny jsou letos v prosinci již obsazeny, takže se do muzea nepodíváte. A že zrovna v rautové sezoně...

Podtrženo a sečteno

Za působení současného vedení muzea byly:

  • zrušeny tematické akce Weekend pod parou a Parou proti ohni
  • zrušeny tematické akce Odemykání a Zamykání kanálů
  • zrušena kvalitní expozice hygienického mobiliáře a nahrazena čímsi, co není dokončeno
  • zrušena muzejní sbírka
  • zrušeny knižní sbírky
  • zrušena dílna na opravu parních strojů
  • fakticky zrušen Klub přátel staré čistírny
  • zrušeny původní webové stránky; ty současné jsou neustále ve výstavbě, zřejmě aby nový návštěvník neměl ani potuchy, jaké muzeum v čistírně bývalo

Kdo za tento tristní stav může?

  1. Ing. Zdeněk Bruna, faktický ředitel Muzea stará čistírna, o.p.s.
  2. Tomáš Věžník, "papírový" ředitel; sjednavatel komerčních pronájmů

Možná, že ředitele obviňujeme neprávem. Pobírá totiž plat 8 000,- hrubého (dle Výroční zprávy za rok 2011) - no řekněte sami, kdo by to za ty prachy dělal? :-)

 

 

—————

Zpět


Kontakt



+420 777 897 567