20.04.2011 14:11

Vyjádření k lživému napadení vedení Ekotechnického musea, o.p.s

Na webu Ekotechnického musea se objevilo toto prohlášení vůči naší iniciativě:

Dne 20. dubna 2011

Vážení,
  dovolujeme si Vás informovat, že poté, co nás v úterý 19.4.2011 začali oslovovat novináři s tím, že k nim došla tisková zpráva, jež zahájila kampaň, kterou se snaží skupina lidí, soustředěná kolem webových stránek https://www.zachranmecistirnu.cz/ , očernit současné vedení Ekotechnického musea, o.p.s. , začali jsme těm, kteří se ozvali, vyvracet lživé informace a vysvětlovat skutečnou situaci v muzeu. Někteří přijali naše pozvání do staré čistírny, aby se sami přesvědčili, jak se věci mají a mohli si pak podle své zkušenosti vytvořit vlastní názor. Bohužel musíme konstatovat, že tak nepostupovala Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR a do lživé kampaně se aktivně zapojili její členové, aniž by nám dali možnost se k celé kauze vyjádřit (je možné vidět na https://www.asorkd.cz/kauzy/cistirna-odpadnich-vod-v-bubenci/). Očekávali bychom od nich sofistikovanější a
  slušnější přístup. Bohužel se stali součástí hysterické kampaně spolu s lidmi, u nichž nám není známo, že by kdykoli něco hmatatelného pro záchranu kulturního dědictví udělali. Doufáme, že nás přijdete podpořit dne 30.4.2011 na “Odemykání kanálů“, akci kterou zahájíme letošní sezónu, kde mimo jiné uvidíte první prezentaci nově restaurovaného parního válce Škoda, který je součástí sbírky Ekotechnického musea, o.p.s.

Tomáš Věžník

ředitel

 

A takto si představuje záchranu kulturních památek pan ředitel Věžník

Následující dvě nahrávky zachycují rezonance, způsobene příliš hlasitou hudební produkcí při jednom z rautů. Ačkoli kvalita nahrávek není velká, je na nich dobře slyšet rezonující okenní tabulky. Okna rezonovaly až v místnost, která se nachází v pravém zadním rohu čistírny. Jak to muselo vypadat v hale, si jistě dovedete představit?!

Video 1
Video 2


Opět opakujeme, že nemáme nic proti komerčním pronájmům, ale akce tohoto typu se do Národní kulturní památky nehodí a budovu poškozují.

Asi to bude tím, jak pan ředitel píše, že "kalby na dně bazénu prostě k čističce odpadních vod tak nějak patří" (a nejen na dně bazénu)...

—————

Zpět


Diskusní téma: Vyjádření k lživému napadení vedení Ekotechnického musea, o.p.s

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Kontakt



+420 777 897 567