02.05.2011 14:59

Tennis Arena Fashion

Děkujeme za podporu naší iniciativy, to za prvé.

I když máme vaši značnou podporu, přece jen se najdou "nevěřící", co mají aktivity ve Staré čistírně za zcela legální a v pořádku. Asi nechápou, že časy divoké privatizací stále ještě neskončily. Ačkoliv podle statutu "musea" ve Staré čistírně se mají provádět "obecně-prospěšné" činnosti, díky kterým (dokud se zde prováděly) naše hlavní město pronajalo budovu, podzemní stavby a obrovský pozemek (více jak jeden hektar) za 20.000,- Kč měsíčně. To bylo zcela v pořádku, dokud se zde dělalo opravdové museum, sbíraly se exponáty a prováděla se musejní "obecně-prospěšná" činnost, která má, pochopitelně, legitimní právo na nějaké dotace či úlevu na nájemném.

Od doby co nové vedení prodává exponáty do šrotu či jiným subjektům (asi i to se dnes vejde pod pojem "outsourcing" :-) zde také nové vedení čistírny pronajímá plochy komerčním firmám za desítky tisíc DENNĚ. Napočítali jsme, že za čtvrt roku se na nájemném na čistírně zaplatí 60.000,- Kč městu, ale nové vedení inkasuje za čtvrt roku na dalších podnájmech více jak jeden milion korun!!!

Ovšem tyto peníze mají být podle smlouvy s městem investovány zpět do nemovitostí. Tento bod byl ve smlouvě s městem právě jako pojistka proti možnosti, kdyby nějaký filuta chtěl pronájmy využít pro osobní obohacení. To se ale stejně stalo, když Starou čistírnu ovládl T.Věžník a Z. Bruna. Ostatně i proto je tu tato iniciativa.

Vidíte někdo snad za rok 2010 v budově Staré čistírny investované 4 miliony korun? Přihlašte se nám každý, kdo tyto investice do této Národní kulturní památky někde vidí. Myslíte si, že akce provozované v čistírně, např. modní přehlídka "Tennis Arena Fashion", jsou občansko-právní aktivity nějak související s pražskou kanalizací či parními stroji? To snad jen v nějaké steampopové sci-fi, kde by vystupoval parní robot na výcvik tenistů...

I když se jedná o komerční obchodní aktivitu, nechápeme proč je tato přehlídka inzerovaná mezi musejními aktivitami. Asi to souvisí s novým subjektem Z. Bruny a jeho rodiny, který pomalu přebírá vládu nad starou čistírnou.

(vizte archiv webu EtM 26.4.2011)
 

—————

Zpět


Diskusní téma: Tennis Arena Fashion

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Kontakt



+420 777 897 567