14.04.2011 11:00

Má běžný občan šanci v dnešní době uspět?

Jsme přesvědčeni, že ano - jinak bychom se do toho nepouštěli. Určitým vzorem jsou pro nás iniciativy Martina Kadrmana a jeho snahy o záchranu Ústeckoorlického nádraží, Karlova mostu a nyní lázní Kyselka. Kadrman dokázal, že není pozdě, ačkoli dokonce i ministerští úředníci tvrdili, že se ve věci už nedá nic dělat.

  Situace ve Staré čistírně je v lecčems podobná. Ačkoli čistírnu nikdo bourat nechce, tak je evidentní, že by mohla být spravována lépe (nemá smysl zde opakovat nešvary současného vedení, o nichž píšeme na hlavní stránce). Důležité je, že řada lidí dala již ruce pryč od dění a tvrdí, že je vše marné. Do vedení čistírny se prý dostali lidé, kteří mají ze své funkce právo o ní rozhodovat, a to jakkoli. Jinými slovy, mají prý právo rozhodovat špatně, mají prý právo rozprodávat muzejní sbírky, mají prý právo dělat z čistírny lunapark. S tím my nesouhlasíme. Cožpak se někde píše, že občané ČR jsou povinni tolerovat špatnou vládu, či špatné řízení, byť demokraticky zvoleného politika či úředníka? Z pohledu dnešní doby může znít předešlá věta naivně, jenže to by pak šlo celou občanskou společnost z principu prohlásit za naivní.

Naopak, je nutné nejprve vyčerpat všechny možnosti. Zkusit to, ačkoli nemáme tolik "munice" jako naše protistrana. Neznáme mnohá čísla, nevidíme do účetnictví, nemáme mnoho důležitých podkladů. Vedení čistírny je záměrně zcela netransparentní. Jediné co máme, je selský rozum a schopnost porovnat současný stav se stavem před pár lety. Na první pohled tak shledáváme, že někde něco hnije. Začněme tedy aspoň nějak a ono se to časem samo prosvětlí! Teprve pokud se pak ukáže, že to bylo marné, budeme si moci říci - ano, bylo to marné. Zatím ale čím dál více lidí se začíná aktivně zajímat o dění v čistírně.

Totéž, co se děje ve Staré čistírně, se jistě odehrává v mnoha dalších institucích. Nechceme jen mlčet a držet pusu, tím se nic nezmění.  Pouze tehdy, když se budeme k věcem vyjadřovat, tak znemožníme jiným, aby se rozprostranili na úkor ostatních. 

—————

Zpět


Diskusní téma: Má běžný občan šanci v dnešní době uspět?

Datum: 17.04.2011

Vložil: Jílek Jiří

Titulek: Zachránit čístírnu

Vážení přátelé,jistě víte co si dnes ten vládnoucí ksindl a dobytek už dovolují!Chtějí jen vše zničit,rozkrást nebo hezky česky zašmelit do svých buržoazních kapes,neví už čím by se napakovali.Vžďyť už ten niemand Havlů nechal tuto naší krásnou zemičku doslova zmrazačit nechat na pospas různým imperialistickým americkým a proamerickým agentům .Proto je třeba vážení přátelé tuto starou krásnou čistírnu zachovat pro naše další pokolení!!Rozhodně to je lepší než nějaký pomník pod názvem Arkády!!!
S pozdravem Pryč s kapitalismem a touto"vládou"idiotů a agentů CIA a CIC
Jílek Jiří-Praha

Odpovědět

—————





Kontakt



+420 777 897 567